Akıllı Muhasebe



Cep telefonu satışlarında artık kredi kartı yasağı geldiği için telefoncular bu duruma daha farklı bir çözüm bulmuşlar ve telefon yerine telefon kılıfını telefon bedeli kadar bedellendirip taksitlendiriyorlar ve telefonu o şekilde kredi kartına taksitli satıyorlar. Kılıf da %18 KDV olduğundan vergilendirme olarak da bir kayıp yaşanmıyor.

Ayrıca bankalar da kredi kartı vermemek adına farklı bir çözüm üretmişler tabi ki bu esnek hesap olayı... Bankamatik de bulunan esnek hesap kredi kartına benziyor. Bunlarda da yine aşırı faizler bulunuyor. Ancak bankacılar için yine bir çözüm olmuş gibi görünüyor.

Seçimler de %95 oy alarak birinci olan siyasetçi diktatör biridir. Siyasetçiye sorarlar "Efendim %95 oy ile birinci oldunuz. Bir siyasetçi başka ne ister ki?" Siyasetçinin cevabı gecikmez; " O oy vermeyen %5'in isimlerini..."

Bir kitap batıracaksınız diyelim. 20 bin adet kadar... Kağıdının matbaaya bastırmaya kalktığınızda matbaaya %18 KDV verirsiniz. Kağıt için ise %8 KDV verilir. Yani ödemenin tamamı %18 olacaktır. Eğer bu kitabı yurt dışında yaptırırsanız ve ithal ederseniz. (Mesele Yunanistan) KDV tutarı %1 olacaktır. Tabi gümrük vs. başka hesaplamalar dahil değil.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar