İşi Geciktirmek ...

Bir İşi Geciktirmek ve Bir İşi Bitirmek

Bir çok insan gelişim kitapları, gelişim hikayeleri, motivasyon sözleri gereksiz der. Neden bazı insanlar motivasyona ihtiyaç duymadan bir işi bitirebilirken başka bir insan kendine söz verip dururken bir işi bitiremez. Bu konuda mutlaka bilimin bir açıklaması var. İşte genler vs. ancak çok basit bir kural var ki o da işi geciktirmek…  Artık genlerimizle oynayamayacağımıza göre ufak ipuçları ile işimizi halletmeliyiz.


Bir işi gerçekten yapacak kişi ve yapan kişiler “yapacağım” bunu “yaparım” diyen kişiler değil, hızlı bir şekilde yapan kişilerdir. Onlar “yaparım”, “öğreneceğim”, ” çalışacağım” gibi sözleri duyamazsanız çünkü kısa sürede o işi yapmak için uğraşır ve yaparlar. Eğer sabah “akşam şunları yaparım”, ya da “eve gidince yaparım”,  “sabah yaparım” diyorsanız büyük ihtimalle o işi yapmadan bırakacaksınız. Keyfiniz kaçacak veya başka türlü düşüneceksiniz yine de yapamayacaksınız.

  



Bu yüzden hızlı karar verip bir an önce hareket geçen kişi sonunda başarılı olur. Şöyle düşünün zaman geri gelmeyen bir şey ve yaptıklarımızı sonuna kadar yaşıyoruz. O zaman vakit geçirmek bizim için ölümcül bir harekettir. Bu şekilde düşünürseniz ve hızlı harekete geçmeyi, öğrenmeyi, yapmayı kendinize alıştırırsanız bu sizin için güçlü bir ip ve bağ olur ve artık elinizde altın bir özellik bulunur. O da işi bitirmek …

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar