İşyerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İnsanlara Sırrınızı Söylemek; Yapılan en büyük hatalardan biridir. İnsanlar dedikoduyu çok sever ve size başkalarının hakkında bir şeyler ve yeri geldiğinde siz de bu insanlarla birkaç böyle konularda kelam edersiniz. Daha sonra bir de ne göresiniz sizin hakkınızda da konuşuyorlarmış. Eğer insanlara başka insanlar hakkında size bilgi aktarımın da sınır koymazsanız, sizin de şahsiyetiniz zarar görebilir. En azında sınır koyduğunuz da sizin hakkınızda konuşsalar bile bu durumdan rahatsız olacaklardır. Şu sözü hatırlayın, kendi hayatından memnun olmayan insanlar başkalarının hayatıyla uğraşırlar. İnsanlar sizi dolduruşa getirerek başka insanlarla aranızı kötü yapmaya açmaya ve ya sizi huzursuz etmeye çalışabilirler. Dikkatli olun gerekirse gülüp geçin.

Planlı ve zamanlama da dikkatli olun; Size verilen görevleri zamanında yaparsanız insanlar da güzel intiba bırakırsınız. Yerine getiremeyeceğiniz veya sizi zor durumda bırakacak sözler vermeyin. İşinizi de son dakikaya bırakmayarak acil bitirilmesi başka işlere yer kalsın ve iş can sıkıcı bir hal almasın.

Disiplinli olun; Hiçbir zaman çok biliyorum havalarında olmayın. Belki işinizde iyisiniz ve gerçekten çok şey biliyor olabilirsiniz. Ancak her zaman öğrenilecek bir şeyler vardır. Bu yüzden işinizi aksatmayın. Başkalarının iş yapmaması durumları sizin enerjinizi emmesin ve işten kopmayın. İşlerinizi bitirin.

Heyecanlı olun; Yaptığınız işte heyecan duymaya çalışmanız işi daha fazla zevkli hale getirir. Yeni fikirler düşünmek, farklı alternatifler düşünmek, işi daha hızlı bitirmeye çalışmak sizi daha mutlu eder ve başkaları tarafından fark edilmenizi bile sağlayabilir.

Saçmalamayın! ; Ne yazık ki bulunduğunuz ortamlarda her türlü insanlar olur. Bazı insanlar sizden laf almak için size bazı sorular sorar. Siz de iyi niyetli cevaplar verebilirsiniz. Ancak bu cevaplar sizin açığınız şeklinde kullanılabilir. Birileriyle konuşmaya çalışacaksınız diye saçma konular açmamaya çalışın. Özele girmeyin.  En iyi iş arkadaşınız bile yarın düşmanınız olabilir ve sizin zaaflarınızı kullanmaya çalışarak sizi yıkmaya çalışabilir. Tecrübelerle sabittir ki bu neredeyse her arkadaş arasında olur. Ne yazık ki güvendiğiniz kişiler bir anda karşınızda olabilir. Daha da kötüsü size kötü davranmaya çalışırlar. Bir insana bir şey söylerken eğer bu kişi konuştuğum şeyleri konudaki kişiye bu konuları açarsa ne kadar zarar görebileceğinizi düşünün ve buna göre çenenizi tutun. Siz davanızda haklı olsanız bile insanlar bunu çok umursamış gibi davranıp umursamazlar. Çene çalmak için de her şeyi ortaya dökerler.

Giyiminize, görünüşünüze, duruşunuza dikkat edin; Gerek müşteriler gerekse iş ortamında insanların size davranışı kişiliğinizden ve tutumunuzdan önce kendinize ne kadar baktığınıza ne kadar değer verdiğinize bakarlar. Bu da genel olarak giyiminizden ve görünüşünüzden başlar. Bunlara dikkat ederken bir duruşunuz olmasına da dikkat edin. Unutmayın, İnsanlar elbiseleriyle ağırlanırlar ama fikirleriyle uğurlanırlar...

Merhaba Patron; Sevseniz de sevmeseniz de patronunuza saygı duymasını bilin ve ona da değer verin. Ne derseniz deyin, o şirketin sahibidir.  Kim bilir belki bu şekilde sevebileceğiniz bir patron olduğunu göreceksiniz.

Müşterilerinize iyi davranın; ticaret ve iletişimin diğer yoğun olduğu topluluk müşteridir. Bazen ne kadar canımızı da sıksalar müşteriler de sizin devamlılığınız için gerekli kişilerdir. Ayrıca onlara sadece bu gözle bakmayıp değer verir, jestler yaparsanız ileriye dönük kazanımlar elde edersiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar