Kendinizi ve İnsanları Etkileme Sanatı



Başarı ufak şeylerde gizlidir,
Her zaman tanıştığınız insanı nerede karşılaşırsanız karşılaşın ismini hatırlayın ve o şekilde hitap edin. Bu küçük intiba imajınızı yükseltmek için çok önemli ayrıntıdır. Unutmayın kendiniz için ne istiyorsanız karşı tarafta aynı ilgiyi bekler.

Gösterişli davranmayın,
Gösterişli davranışlar şımarıklığın ve kültürsüzlüğün göstergesi şeklinde algılanır. Karşınızda ister bir köylü olsun ister bir çöpçü her insan saygıyı hak eder. İnsanlar kendilerine davranıldığı şekilde sizi hatırlayacaklardır.

Giyiminize dikkat!
Görüntü her zaman sizin imajınızdır. Bu yüzden imaj ile ilgili birçok reklam yapılır. Her şeyi imajınıza göre organize ederler. Bu yüzden ne giyiniyorsan sen o’sun repliği veya ye kürküm ye sözleri ve hikâyeleri ortaya çıkmıştır. Kadınlar kötü giyindiklerinde kıyafetlerine iyi giyindiklerinde kendilerine bakılır! Bu yüzden ister bayan olun, ister erkek giyiminiz sizin reklamınızdır.

Çalıştığınız yer de sizi yansıtır!
Deneyimlerden sonra hala fark yaratamamış bir alanda çalışıyorsanız. Bu sizin için iyi olmayabilir. Bundan daha kötüsü çalıştığınız yerin görüntüsüdür. Kötü büro veya şirket/fabrika sizin için dağınık eve gelmiş misafirden farkı yoktur.

İltifatlar sizi sevdirir;
Gereksiz ve itici, samimiyetsiz olmamak kaydı ile iltifatlar kaşı tarafı etkilemektedir.

Kendinizi bilin;
Herkes kendisinin sağduyulu olmasını bekler. Bunun dışında fazla olumsuza takılmamak, bazen olaylara gülüp geçmek, sıkıntı çıkarmamak önemli meziyetleriniz olmalıdır. Bunalımlı ve heyecanlı tavırlar sizi istemediğiniz hareketlere sürükler. Gerektiğinde beklemesini bilin.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar