İnsanları Etkilemek ve Değer Görmek İçin Çok Basit Taktikler



Hayatımızın her alanında insanlarla iletişimimiz olur. İnsanlar ile daha iyi etki ve intiba bırakmak için aşağıdaki basit yöntemler her zaman işe yarayacaktır.

İnsanları candan dinleyin;
 Muhatabınızın gözlerine bakın ve ne söylediğini ne anlatmak istediğini anlayın. Yüksek sesle konuşmamaya özen gösterin.

Devamlı ve gereksiz konuşmayın;
Görüşmenizde insanlarla konuşurken çok fazla konuşmak özellikle ilk görüşmelerde karşı taraf için çok can sıkıcı bir durumdur. İnsanlara söz verdiğiniz ve söz aldığınız zamanlara dikkat ederler ve buna göre daha fazla iletişim kurarlar. Gereksiz ve kalitesiz konuşmalar muhatabınızın gözünden düşmenize ve can sıkıcı bir ortam yaratmasını sağlar. O yüzden klişe sözlerden uzak durun. Çok fark yaratmayacak veya onaylama sözlerini kullanmayın. Ancak konuşacak konu hakkında da büsbütün sessiz kalmayın. Bunun dozajını konuşmanızın içeriğine göre siz ayarlayabilirsiniz.

Düşündüklerinizi hemen açıklamayın;
Eğer düşündüğünüz şeyleri hemen açıklarsanız insanların algıladıklarının dışına çıkabilirsin. Ya da karşı tarafın açıklayacağı düşüncelerden çok farklı bir düşünceye sahip olduğunu görebilirsin. Bu yüzden konunun ehemmiyetine göre düşünce açıklamada da seçici davranın.

Hep aynı alanda durmayın farklı konulara da girin;
Bazen konuşmanın içeriğini daha farklı yerlere de çekebilirsiniz. Yani farklı bir açılacak konudan da konuşmak muhabbet ortamı kurmak her zaman daha fazla aranan insan olmanızı sağlar. Tabii yapıcı eleştiriler de ve farklı fikirler de ortamda değişik konuların açılmasını ve geliştirilmesini sağlar.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar