Haydi Değişelim!



Hayatımızın büyük bir bölümünde birşeyleri yapmamak bizi rahatsız eder. Ancak bunlardan kaçmak için o kadar çok uğraşırız ki bunu kendimize açıklamaya korkarız. Ya da birçok şeye geç kaldığımız düşünürüz. Ancak gördüğüm şu ki evrende ve yaşamımızda her şey değişken iken bizim böyle düşünmememiz sonucu öyle olmayacağına inanmamızdır. Size negatif ve pozitif örnekle açıklayayım.

Mustafa’nın çok iyi maddi durumu var = Evi su altında kaldı. Birçok eşyası kullanılamaz hale geldi.
Mustafa şu an zor durumda.

Fatih maddi durumu iyi değil = Eğitim gördü. İyi bir işe girdi.
Şu an durumu gayet iyi.

Sonuç = Hayat değişken ben bu kadar olamam, bu duruma gelemem dediğiniz zaman zaten istemediğiniz için durumda bu şekilde olacaktır.

Hayatta bazen suyun akışı yaprağın ne hale geleceğini belirliyor. Ancak bu sadece bir miktar yolumuzdan saptırır. Eğer biz farklı bir şey yaparsak olumlu olarak dönüşü olacaktır. Ya da oturacak halimize ağlayacağız. Her şeyin hayırlısını istemek gerekir evet! Ve bir başlangıç yapmak peki ne zaman hemen şimdi! Eskileri yenileriyle değiştirin. Eğer “neden boş şeylerle uğraşıyorum “ diyorsan o zaman sen cevabı olan bir şey soruyorsun. Cevabı “ çünkü boş şeylerle uğraşmak istiyorsun
               
Eğer birçok isteğiniz veya yanlış kararlarınız olduysa bunları düşünmek size sadece acı verecektir. Şu söz beni çok güldürmüş ve hoşuma da gitmişti belki çok basit bir cümle “hayat sana hep limon veriyorsa o zaman sen de limonata yapmayı öğren”

Olaya bir de vicdani yönden yaklaşalım; hayatında zor durumda olan, gelişmemiş ülkeler de esir altında olan insanlar var halen değil mi? Şimdi onlar sizin durumunuzda olmak için neler vermezdi. Eminim gece gündüz çalışırlardı. (ayrıca onlara yardım etmek de boynumuzun borcu!)
Bu yüzden bu kötü olayların hatırına kendinize çeki düzen vererek toparlamalıyız. (ve bu insanlara da yardım ederek insani borcumuzu ödemeliyiz)

                O zaman değişmekten başka neyimiz var? Neyimiz var sahiden? Yani dolaşmak, pineklemek, eğlence uğruna şeylerle uğraşmak güzel fakat bize fayda sağlayacak şeylere çok çok az vakit ayırırken ne kadar içimiz huzurlu olacak ki… E tabi bir tek çalışma da yetmiyor keyif almak gerek. Yani çalışacağımız, öğreneceğimiz şeylerden keyif almayı veya ne ifade ettiğini kendimize anlatamadıysak o zaman yarın yine bunu bırakacak o eski şeylere geri döneceksiniz. Şimdi daha önce yaptıklarınıza bakın buna değdi mi? O zaman bugün niyet edip “bu gün dünün bittiği ve hayatımın yepyeni bir günü olarak başlıyorum ve artık beni değiştirecek şeyleri yapmaya hazırım” deyin. Kazandığınız, öğrendiğiniz, yaptığınız her şey için kendinizi tebrik edin.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar