Hayaller Bizden Ne İster?

Hayatınızda istediğiniz bir çok şey size hayal gibi gelir. Hayal kurmak güzel ancak rüya gibi olmaması şartıyla… O yüzden hareket berekettir bilinciyle davranmalıyız. Daha önce yazımızda başarının kafamızda olduğunu söylemiştik. Bu hayaller neler istiyor bizden?

1-Cesaret
2-Yaratıcılık
3-Azim
4-Emek

Bunlar sizi şevkle koşuşturan, erken kalkmanızı sağlayan amacınıza sarılmanızı sağlayan kriterlerdir. Hiçbir hayal yoktur ki onu gerçekleştirme gücü olmasın. Bir şeyi istiyorsak onun hayalini kurarız. Demek ki onu gerçekleştirebilme ihtimalini beynimizde değerlendiriyoruz. O zaman harekete geçme durumunu da gerçekleştirmeliyiz. Zihnimiz de kaslarımız gibi belirli durumlara hemen alışmıyor ancak zorlandıkça ve istedikçe onları yapmanın kolaylığını yaşıyor.

Başarı tekrarlanabilen bir olgudur. Bu yüzden hayalleriniz yıkıldıysa bile tekrardan yapılandırabilirsiniz.

Bir adam altı yılda yaptığı tüm parayı kaybetmişti ve kendisine şöyle dedi. Belki paramı kaybettim ancak aslında ben bir simgeyi kaybettim. Zenginlik tıpkı arının bal yapması gibi tekrar çalışarak tekrar yapacağım.

O zaman biz manevi zenginliğimizle istersek hayallerimizin gerçekleşmesi kolaylaşır. Manevi zenginlik hayallerimizin başlangıç noktası olsun ve yukardaki kriterleri unutmadan kendinizi gerçekleştirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar