Nasıl Oluyor Da Başarıyorlar? Gerekli Üç Etken

Başarılı insanlar motive eden birçok kaynak var. Bunların başında para gelir elbette. Ancak birçok insan paranın dışında motive eden şey başarma duygusudur. Daha iyi olduğunu kendine kanıtladığında mutlu hisseder ve içindeki heyecan artar ve tabi ki biraz da egoyu tatmin eder. Bu kadar hızlı ve durmayan insanlarda onları iten bir güç bulunur. Peki ne olabilir ki bunlar, şunlar olabilir;

-     İç disiplin
-     Konsantrasyon
-     Motivasyon

İç Disiplin; kendimize söylediğimiz sözler;
Başaracağım, bunu yaptıktan sonra bunu yapacağım, kendime teşekkür ederim. 
Beyin kendimize söylediğimiz sözleri gerçek gibi algılar. Bu yüzden bunlara dikkat etmeliyiz.
Bunun için olumlama sözleri etkili olabilir.

Konsantrasyon; odaklanabilmek için gereklidir. Konsantre olabilmek için derin nefes alma teknikleri, zihni boşaltma, hipnoz uygulamaları gibi çalışmalar etkili olabilir.

Motivasyon; işi yapmanın ve bitirmenin heyecanı ve mutluluğu varsa siz motive olmuşsunuz demektir. Gelecekte olacağımız güzel durumları düşününce veya işi bitirince alacağımız bilgiyi düşünmek bile motivasyonu arttırabilir. 70 yaşında bir dedenin vücut yapmasını sağlayan veya 60 yaşında üniversite okuyup rektör yapan (İnternet'te aratıp görebilirsiniz) da budur. Bazen bu şeyi öğrenip başkalarına hava atma duygusu bile insanı motive edebilir. İşyerin de motivasyonu kaybolmuş bir insanın işinde daha az verimli olduğu ve mutsuz olduğu için hayatına da yansıdığı malumdur. Dolayısı ile her alanda işin devamı için gereklidir. Her insanın duyguları değişmektedir. Bu yüzden bazı durumlarda motivasyonu kaybetmemiz çok olağandır. Bunun için üzülmeye gerek yoktur. Her zaman kendimizi bir olaya kilitlemek de doğru değildir. Bu yüzden yeri geldiğinde gezmek, konuşmak iyi gelir. Sosyal olan insanlar daha hızlı motive olabilirler. Ne istediklerini ve neden istediklerini daha hızlı anlayabilirler. Bu yüzden hayattan da kopmamak gerekir. Egzersiz yapmak, kendine bakmak, odanızın tertipli olması ve toplamaya girişmek bile motivasyonunuzu arttıran etkenler olabilir.

Hedefinize ulaşmak için bu üç etken her zaman işinize yarayacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar