Çocukların Oda Güvenliğini Sağlamak İçin Yapılabilecekler

Çocuklar için evde darbe görmesi veya bir sakatlık çıkması en çok korktuğumuz şeylerdendir. Bu yüzden evde yapılabilecek bazı önlemler hayat kurtarabilir. Bunların bazıları aklınıza gelmiş veya hiç gelmemiş olabilir. Mutlaka okuyun.




Çocuğunuza küçük oyuncaklar almayın ve küçük eşyaları yerde bırakmayın. Çoğunlukla alınan çok parçalı oyuncaklar çocuklar için tam bir felakettir. Acısından durulamaz ve dengesini kaybedip düşürebilir. Bunun dışında pil tarzı şeylerde ayağının kayması çoğunlukla istenmeyen durumlardandır. Bu yüzden bu tür küçük parçaları saklayın.


Masa ve sehpa köşeleri; diğer en büyük tehlikelerden biri ve en korktuklarımızdan çocuğumuzun başının buralara çarpmaları… Genellikle çocuklar özellikle masa köşelerini hedef alarak koşarlar. Boyları da masa köşesini görebilecek yeterlikte olmadığı için çok acı sonuçlar ve ağlamalar duyabiliriz. Buna alınabilecek önlemler ise masanın köşesine güvenlik bandı almak. Ya da daha hızlı bir çözüm ise sandalyeleri köşelere yerleştirmektir.


Koltuk kenarları; bu da siz televizyon seyretmeye dalmışken çocuğun yere yuvarlanmasına tanık olmanızdır. Hareketli olan çocuğunuz bir anda kendini koltuğun kenarına gelip dengesini kaybederek yerle buluşmasıdır. Bu yüzden koltuğun kenarlarında dayanıklı dört ayaklı sehpa olması ayrıca duvar ile koltuk arası boşluğun kapalı olması en önemli tedbirlerdendir.


Banyo ve tuvaletler; buralarda da istenemeyen sonuçlar oluşur. Kaygan zeminler yere düşmesine ve açık tuvalet kapakları açık ise yine istenmeyen şeyler olacaktır. Bu yüzden klozet kapakları kapalı durumda olmalı ve yerler her zaman kuru olmalı eğer hızlı davranmanız gerekiyorsa kuru bir kaymayan kilim tarzı şeyler sermelisiniz.


Açık kapı aralıkları ve çekmeceler; çocukların en çok yaptığı el sıkıştırmaları bu alanlarda olmaktadır. Bu yüzden mutlaka kapı ve çekmeceler kapalı durumda olmalı gerekirse vitrin kapakları, çekmeceler kalın çift taraflı bant ile zor açılacak şekilde yapılmalı ya da mıknatıslı olmalıdır. Eğer vitrin veya portmanto gibi yan yana çık çekmece varsa ve çok kullanmadığınız yerler ancak çocuğunda başından ayrılmadığı karıştırmaktan keyif aldığı yer ise ip ile çekmece kulplarını bir çekmeceden diğerine sıkıca bağlayabilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar