Facebook Bunu Beğendi (y) (Y)

Bilirsiniz Facebook geldi geleli artık özel yaşam çok aza indirgendi. İnternette yeterince bilgilerimizi alınmıyormuş gibi bir de her türlü fotoğrafımızı paylaşıyoruz. Üstüne yorum yapıyorlar seviniyoruz. Ego tatminidir hadi tamam kabul ancak o da yetmiyor bir de fotoğrafı “HERKESE AÇIK” yapıyoruz. Şimdi burada düşünmek gerekiyor. Biz dışarıda birinden fotoğraf istesek ve özellikle bir erkek olsak bayandan istersek ne der; “ne münasebet” veya bir tokat bile yiyebiliriz değil mi?  E, peki nedir bu lahana turşusu genişlik! Peki ya bu fotolar farklı amaçlarla kullanılsa değil mi? Yeri geliyor komşumuza güvenmiyoruz ama nedense bu Facebook konusunda hiçbir farklı bir şey düşünmüyoruz. Peki, bir bayan için tehlikeli olabilir de bir erkek için olmaz mı? Tabi ki de olur. Birincisi kendisini ve etrafını ifşa ediyorsunuz.
Herkesin kendi hayatı fakat algıda seçici olmak her zaman iyidir.


Diğer bir taraf ise dakika başı Facebook bakma hastalığı! Boşa geçirilen vakit yetmiyor gibi bir de kim ne demiş, kim ne yapmış, ne yemiş, ne almış, nereyi dolaşmış ve daha birçok olaylar… İnsanlara kendimizi gösterme isteği… Aynı şey Twitter için de geçerli. Bu kadar lakayt bir hayat yaşamak. Biz gerçekten mutlu muyuz? Yoksa birilerine mutlu olduğumuzu mu göstermeye çalışıyoruz. Oraya bir söz yazan insan ya canı sıkılıyor birine laf sokmaya çalışıyor. Ya da fotoğrafını koyup nispet yapmak istiyor veya övgü bekliyor. 7/24 övgü istiyoruz.

Facebook hayatınıza manzara koymasın. Elimizin altında Dünyayı değiştirecek bilgi, teknoloji var ancak biz ne yapıyoruz? Gerçekten yaşayalım. Gerçekten mutlu olan insan bunu etrafındaki insanlara yansıtır. Bunu iki boyutlu cisimlerle sözlerle anlatmaya koyulmaz diye düşünüyorum. Yorumlamam bu kadar iyi günler.


(Not; sosyal paylaşım sitesi facebook için faydalı sitelerde dolaşanlar için bu durum tabi ki farklıdır. Ancak bu da çok çok az… Ya da anlık yine yukarıda anlatılan olaylar içerisinde dönüyor.)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar