Sarı Öküz'ü Verdiğimiz Gün Bu Savaşı Kaybettik

Otlaklarda sürüler halinde öküzler yaşardı.  Aslanlar da onları hiç rahat bırakmaz devamlı
motivasyon arayanlara
saldırırlardı. Ancak sürüler halinde dolaşan öküzler birbirlerini koruduğundan aslanlar hiçbir zaman öküz avlayamamışlar. Aslanlar her gün ufak tefek şeyler avlayarak geçinmek zorunda kalıyorlardı. En sonunda aslanlar isyan etti. Bu işe bir çözüm üretmek istediler. En güçlü aslanlardan biri;

Artık bize buraları terk edip başka avlanma yerleri bulmak düşüyor” demiş.

Bunun üzerine grubun en zayıf, sıska aslanı;
Ben bu işe çare buldum. Bana bırakın bu işi” demiş. Diğer aslanlar ne kadar inanmak istemese de ne yapalım başka çaremiz yok bunu da deneyelim tarzında onaylamışlar. Sıska aslan barış işareti yaparak öküz sürüsüne yaklaşmış. En güçlü olan öküz liderine gitmiş ve demiş ki;

Saygın öküz efendi, size bu zamana kadar rahat bırakmadık. Bugünde canınızı incittiğimiz için sizden özür dilemeye geldik. Ancak bu saldırıları isteyerek yapmadık. Bu saldırıların nedeni hep o Sarı Öküzdür! Onun rengi bizim sinirlerimizi hoplatıyor. Ne zaman onu görsek saldırmaya başlıyoruz. O sarı öküzü bize verin. Biz de barış bayrağını çekelim ve kardeşçe yaşayalım sizi bir daha rahatsız etmeyelim.” Demiş.

Bir saçaklı öküz haricinde diğer bütün öküzler bu işe sıcak bakmışlar. Ama kimse dinlememiş onu.

Sarı öküzü feryat figan içinde bağırmış ancak nafile onu vermişler aslanlara ve aslanlar da parçalayıp yemişler sarı öküzü.

Aslanlar gerçekten de uzun bir süre rahatsız etmemişler. Ancak lider aslan yine biz “acıktık” demiş. Bunun üzerine sıska aslan “merak etmeyin ben hallederim” demiş ve yine gitmiş lider öküze ve Aslan başlamış.

Gördün mü sayın öküz kardeş sizi rahatsız etmedik. Ancak yine bizi rahatsız eden şu kuyruğunu sallayan öküzdür. Onu bize verin. Sizi artık rahatsız etmeyelim. Yoksa onun yüzünden yine siz sıkıntı çekeceksiniz.” Demiş.

Yine öküzler toplanmış ve yine bir öküz dışında hepsi bu karara tamam demiş. Onu da vermişler.

Gel zaman git zaman yine aslanlar acıkmış ve bahane ile birkaç öküzü de bu şekilde aldıktan sonra artık bahane bile üretmemeye başlamışlar ve “şunu verin, bunu verin yoksa karışmayız” diyerek öküzlerin sayısı giderek azaltmışlar.

Hepsi can verirken artık çok azalan öküzler toplanmışlar.

Nerede hata yaptık biz hâlbuki o kadar da güçlüydük” diye birbirlerine sormuşlar.

Lider öküz ağlamaklı bir şekilde konuşarak;
Sarı öküzü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı” Gözleri nemli tekrarlamış;
“Sarı öküzü verdiğimiz gün …”

2 yorum :

  1. Yavaş yavaş tükenmeyi anlatan ibretli bir öykü, teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. Levent Bey yorumunuz için ben teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Sayfalar

Popüler Yayınlar