Motive Olmak ve İstediklerini Yapmak

Yapılan dersleri anlıyorum ve anladığımı görsel olarak düşünüyorum.

Pişmanlık yerine ders alıp sorumluluk olarak yapmam gerekenleri yapıyorum.

Yapabilirim yapabilirim yapabilirim.

Planlı olursam daha fazla şey öğrenebilir ve yapabilirim.

Kendime bakıyorum kendimi seviyorum ve hayatıma dikkat ediyorum.

Odamı topluyorum derslerimi çalışıyorum sporumu yapıyorum çok mutluyum.

Erken kalkıyorum.

Bir şeyler yapmak beni daha çok motive ediyor.

Hedefin varsa motive olmana gerek yok hedefini düşünmek yeterince motive eder.

Motivasyon kasetleri.Motivasyon kitapları.Ne oldu burada?Birdenbire herkes kendini motive etme ihtiyacı mı duydu? Bu çok basit bir olay. Bir şeyi yapmak istersin veya istemezsin. Nedir yani buradaki olay? Ayrıca eğer bir kitapçıya gidip motivasyon kitabı alacak kadar motive olduysanız, o kitaba ihtiyaç duymayacak kadar da motive olmuş olmuyor musunuz? Kitabı geri koyun. Tezgâhtara siktir çekin. Motive oldum. Şimdi eve gidiyorum.

Hayatınızda ertelediğiniz ne varsa yapın. Onlar hayatınızı olumlu yönde değiştirecek şeyler.

Kendine iyi bak. Tüm kalbinle sev. Sonuna kadar hayatın tadını çıkar. Hayatındaki her gün bir hediyedir, kıymetini bil.

Neyi yaparsan yap keyif almaya bak. Yoksa işkence çekersin.

"Ben kararımı vermek istiyorum, ama oraya nasıl ulaşacağımı bilmiyorum." diyor olabilirsiniz. Karar verdiğinizde her şeyin netleşmiş olması gerekmez.  O arzuladığınız sonuca nasıl ulaştığınızı bütün ayrıntıyla bilmeniz gerekmez. Önemli olan gerçek bir karar almanızdır. Bilinçaltınız, kararlarınız doğrultusunda derhal çalışmaya başlayıp gerekli planlamaları yapar ve yolunuzu çizer.

Gerçek bir karar almak demek, kendinizi o karara adamak, başka herhangi bir olasılığı ortadan kaldırmaktır. Elinizden geleni değil, ne gerekiyorsa yapmaktır. Hiçbir şeyin araya girmesine izin vermemektir. Karar bir dilek ya da bir istek değildir. Sigarayı bırakmaya ya da üç kilo vermye karar verdiğinizde, olay bitmiş konu kapanmıştır. Bu gerçek bir kararsa, başka bir olasılık kalmamıştır. KARARLARLA MAZERETLER BİR ARADA BULUNMAZ.

Verebileceğiniz en önemli kararlardan bir tanesi de, uzun vadeli sonuçlara konsantre olmaktır. Hepimiz istediklerimizi elde etmenin, en kolay ve en kestirme yolunu seçeriz. Çoğunlukla bize hemen haz verecek şeylere yöneliriz. Bir dilim pasta gördüğümüzde, kararımız genelde o an biz zevk verecekten yanadır. Ama bu uzun vadede acıya dönüşür. Geleceği düşünerek hareket etme kararını bir kez verdiğinizde, her pasta gördüğünüzde, "Yesem mi, yemesem mi?" diye karar vermek zorunda kalmaz mısınız? Formunuza, yani uzun vadeye odaklandığınızda, pastayı yememek size daha büyük haz vermeye başlar.


Dişlerimi düzenli fırçalarsam; güzel görünecek, kendimi iyi hissedeceğim.

Body yaparsam da güçlü görünecek kendime güveneceğim. ))

Her şey seninle başlar. Senin hayatta ne yapmak istediğine karar vermenle başlar. Olduğun yerde kalman için bir sebep yok. Harekete geçmeni engelleyen bir şey yok. Karar ver ve ileri git. Bu yılın hayatının en verimli, en başarılı, en sağlıklı ve en mutlu yılı olmasına karar ver. Buna sadece bir karar uzaklıktasın, sadece bir karar.


Kendine mantıklı sorular sorduğunda da gelişmen gerektiğini farkedebilirsin.
- Nasıl daha iyi olabilirim?
- Nasıl daha iyi yapabilirim?
- Başka ne öğrenebilirim?

Kendine bir hedef ve amaç koymazsan kendini geliştirme gücü bulamazsın.

MOTİVE OLANLAR BUNU NASIL BAŞARIYOR?

İnsanlar iki şekilde motive olurlar. Birincisi, başarmaları gereken işten gerçekten zevk alırlar. Bunu bazı derslerde yaşamışsınızdır. Bu dersler, gerçekten üzerinde çalışmaktan, o konuda konuşmaktan ya da faaliyet yapmaktan zevk aldığınız derslerdir. Kimi öğrenci için edebiyatla ilgili konulara çalışmak ya da araştırma yapmak haz vericiyken, kimi bu hazzı matematik problemleri çözerken ya da resim çizerken yaşar. İkincisi, insanlar kendilerini sıkıntıya sokacak bir durumdan kaçınmak, yani acıdan kaçmak için motive olurlar.

"Kişi, kendisiyle ilgili inandığı, hayal ettiği, güvenle beklediği şeyleri mutlaka yaşayacaktır." ("%100 Düşünce Gücü - Jack Ensign Addington)

 

"Dünya her isteğe yanıt verir. Ne var ki sen ne istediğini bilmiyorsun, çünkü yıllardır düşlemeyi bıraktın." ("Tanrılar Okulu" - Stefano Elio D’Anna)

 

"Meditasyonun sana bir yerden getirilmesine gerek yoktur. Meditasyon mevcuttur, tohum mevcuttur. Sadece onu tanıman, beslemen, ona dikkat etmen gerekir ve o gelişmeye başlar."
("Sevgi" - Osho)

 

"Bir düşünce ekersin, bir eylem biçersin. Bir eylem ekersin, alışkanlık biçersin. Bir alışkanlık ekersin, karakter biçersin. Bir karakter ekersin, kaderini biçersin." ("Ferrari’sini Satan Bilge" - Robin Sharma)

 

"...Ne olmak, neye sahip olmak, neyi başarmak istediğimizle ve evrende bize yardım edecek her şeyle bir bağlantımızın olması söz konusudur. Gereken tek şey, kendimizi buna hazırlamak ve niyeti harekete geçirmektir." ("Niyet Etmenin Gücü"- Dr. Wayne W. Dyer)


Başarı Sizi Ne Zaman Bulur?

         Fark oluşturabiliyorsanız… Tahminleriniz en az %65 isabetliyse… Kendinizi şartlanmalardan ve öğrenilmiş çaresizlikten kurtarabildiyseniz… Bilinçdışı zihnin çalışma prensiplerini biliyor ve bilinçdışınıza olumlu talimatlar veriyorsanız… Bilinç ve bilinçdışı zihin arasındaki farkları kavradıysanız… Öğrenme seviyeniz yüksekse… Hedefleriniz açısından iyi şekillenmiş şartlar meydana getirebiliyorsanız… İletişime ve dil unsurlarına dikkat ediyorsanız… Algılamanız (idrak) iç temsil ve geri bildirim süreciniz gelişmişse… Uyumluysanız… Görsel, işitsel, kinestetik, dijital ve duyusal keskinliğiniz varsa… Çevresel ve odaklı gözlem yeteneğiniz gelişmişse… Duygularınızı yönetebiliyorsanız. Telkin yoluyla insanları etkileyebiliyorsanız… Olumlu duyguları oluşturma ve artırma yeteneğiniz varsa… Olumsuz duyguları azaltma ve yok etme yeteneğiniz varsa… İlgili ve ilgisiz konuma hemen geçebiliyorsanız... Yeniden çerçeveleme yapabiliyorsanız… Sınırlayıcı inançları değiştirme tekniklerini biliyorsanız… BAŞARI SİZİ ER GEÇ BULUR.


Kişi kendini bir amaca adadığında evren onunla işbirliği yapar. Başka türlü asla oluşmayacak güçler ortaya çıkarak kişiye yardım eder. Kişinin verdiği karar sonucunda kendini destekleyen bir olaylar zinciri gerçekleşir. Aklının ucundan bile geçmeyen her türlü beklenmedik olay ve yardımla karşılaşır. Düşleyeceğiniz her şey için yola koyulabilirsiniz. Yüreklilik; içinde zekayı ,gücü ve büyüyü barındırır. Hemen başlayın..
(Goethe)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar