Patronunuzla İyi Olmak İstiyorsanız


Her patron aynı olmasa da patronların çoğu sorunlardan hoşlanmazlar. Patronunuzla yine de iyi bir çalışan olmak sizi daha fazla ön planda tutmasını sağlayacaktır. Aşağıdaki kriterler artık klasikleşmiş maddelerden oluşuyor.  Yine de uygulayabilirseniz bunların faydası işyerinde fazlasıyla işinizi görecektir.

Sorunla değil, çözümle patronunuzun yanına gidin.
                Her patron çözüm üreten işçiyi sever. Bu yüzden çözümünüz varsa patronunuza izah edin, onun hoşuna gidecektir.

Gereksiz ve boş konuşmalar yapmayın.
                Yapacağınız gereksiz konuşma sizi geriye itecektir. Konuşma yapmadan önce 3-5 saniye iç muhasebenizi yapın. Kesinlikle cevabını bildiğiniz konularda konuşmayın istemediğiniz bir tepki alabilirsiniz.

Özür dilemeyin
                Yaptığınız bir hatada özür dilemek sizi küçük gösterir. Bunun yerine “bir dahaki sefere böyle yapacağım” demeniz daha yerinde olur.

Duygusal davranmayın
                Bazen iş hayatını duygusal yöntemlerle ve duygusal hareketlerle davranışlar sergileriz. Ancak bu da pek doğru bir davranış değil, duygusal davrandığınız da yanlış hareket etmeniz söz konusu… Yapacağınız en iyi davranış olayı yarım saat veya bir saat sonra tekrardan değerlendirmek.

Zekâsını küçümsemeyin
                Patronun fikirlerini önemsememek veya zekâsını küçümsemek genelde yaptığımız davranışlardandır. Ancak her patronun artı bir özelliği vardır ve bununla ön plana çıkar. Ayrıca saçma sapan işe gelmeme gibi mazeretlerinizi genelde anlamaktadır.

Mızmızlanmayı bırakın
                İşte yapılan en can sıkıcı durumlardan biridir. Eğer patron veya işçiler hakkında devamlı şikayet etmeniz hem sizin puanınızı düşürür hem de sizi ortamı geren veya galeyana getiren kişi olduğunuzu düşündürür. Sonuçta ekmek yediğiniz bir yer ve artık olgun bir davranış sergileyerek sorun kiminle ise konuşabilecek durumdaysa konuşun yoksa mızmızlanmanın kimseye faydası yok.

Yeni fikirler üretin
                İşyerinde farklı fikirler, yeni tasarımlar, işleyişte pratik çözümler her zaman için sizin farkınızı ortaya koyar. Eğer farklılık ortaya koyarsanız ve bu kabullenilirse insanların ve patronun gözünde parlamanız olasıdır.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar