İstanbul Stresi!



İstanbul’da yaşayıp stres olmamak çok kolay değil! Çünkü her yerde insan var ve evden işe, işten eve çalışması kendimizi camlar ve duvarlar arasında gidip gelen yarım özgür bir insan haline getiriyor. Ancak bu durumlarda da işe yarayan birkaç öneri var bunlar;

-         İşe erken yola çıkın; Eğer daha erken yola çıkıldığında yol stresi daha az olacağından ve daha sakin ortam olacağından dolayı stressiz gitmek mümkün. Bunun için de düzgün bir uyku gerekecektir.


-         İşten hemen eve varmaya çalışmayın! Bu da diğer durumlardan biridir. Eve hemen gitmek isteriz ve STRES oluruz. İşte bu düşünce bile bizi bitirmeye yeter. Bu yüzden eve hemen gitmeliyim düşüncesinden arının ve rahat gideyim düşüncesini oluşturun. Gerekirse yürüyün ve farklı yerlere de girin. Devamlı aynı senaryoları yaşamayın. Unutmayın kafanızın rahat olması gerekiyor. Yoksa muhtemelen eve geldiğinizde de yorgunluğun üstüne 3 kat yorgunluk binecektir.

-         İşleri bitirin! Bu her yerde yapmamız gereken bir durumdur. İşleri bitirmek. Ancak bazen onları erteleriz ve biriktirerek canımızı sıkmasını sağlarız bunu yapmayın.


-         Kendinize odaklanın! İş yerinde kavga edecek, tartışacak, can sıkacak, ispiyoncu, yalancı çok insan var. Ancak bunları düşünmek yerine kendinizin ve hedefinizin ne olduğunu hatırlayın. Mutlu olduğunuz durumları bu durumlarla düşünerek değiştirmek size ne fayda sağlar ki… O yüzden takmayın. Aklınız tak açın ve doğru şeyleri düşünün.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar