Başarıya Uçuran 4 Kriter



Bu kriterleri yerine getirdiğinde başarısız olman imkansız!

1-      Düşünceleri değiştirmekle işe başlayın. Eğer bir işi yapmak istiyorsanız; tekniğine uygun olarak yapmalısınız. Aksi takdirde zor başarılı olursunuz. Eğer bir basketbol hocası iseniz, takımınızın kazanmasını istiyorsanız basketbol tekniklerini kullanmalısınız.
Bu teknikleri yüzmede kullanamazsınız.

Evde yemek yapıyorsanız: yemek yapma tekniklerini kullanmalısınız. Bu teknikleri ütü yaparken kullanmalısınız. Bunların hepsi bir tekniktir ve hepsi birbirinden farklıdır.
Düşünce çerçeveniz şu olmalıdır; negatif sizi uzaklaştıran düşünceleri değiştirmelisiniz. Değiştirmezseniz sönüp gidersiniz.
Hayatınızın ne kadar büyük olacağı sizin davranışınız, teknikleriniz ve bakış açınız belirleyecektir. Ciddi olarak bakarsanız o zaman yaptığınız iş de ciddi ve kaliteli olacaktır.
Önemli olan çok çalışmak değil! Akıllı çalışmaktır! Herkes başarılı olabilir. İster geç öğrenen biri ol! İster insanlar sana kötü sözler söyleyin başarılı olabilirsiniz. Başarıyı yakalamak için önce kendimizden başlamalıyız. Sabırlı olacaksınız! Düşünceleriniz değiştirecek ve hayatınızı değiştireceksiniz.

2-      İnanmaya başlayın. İnanmak tüm süreci yöneten etkendir. Oluşturacağınız inanç yapacağınız çalışmanın ne kadar güçlü, kalıcı ve karlı olacağını belirler.
Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkansız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başalr. Ama bir şeyi yapabilecğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklnız yapamak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar”
Dr. David J. Schwartz

Bu işte en önemli hatalardan biri inançtan yoksun olmaktır. İnancınız yerinde olmadan başarıyı yakalayamazsınız. Kendinize inandırabildiğiniz bir inanç yoksa bedeniniz inanç eksikliğini hisseder ve sizden uzaklaşır.

İnsanlar inancı güçlü olan insanlara tutkun olurlar.”
“Dünyadaki en önemli kişiye kendinize inanın.“
“İnançlı olursanız insanlarda size inanmaya başlayacaktır.”
“İradesi kuvvetli insanlar, en dayanılmaz şartlar altında dahi başarıya ulaşabilirler.” Milton
“Büyük adım atmaktan korkmayın, uçurumu küçük adımlarla geçemezsiniz.”
“Başaracağınıza inanıyorsanız, başarabilirsiniz.”
“Küçük adımlarla başlayın yavaş yavaş başlayın merak etmeyin her şeyi bitireceksiniz.”

3-      Çoğu insan bu kuralı bilmiyor ve kullanmıyor. Eğer bu olmazsa hiçbir şeyin anlamı kalmayacaktır. Hayaller ve Hedefleri bir kâğıda yazın. Sizin hayalleriniz sizin hedeflerinizdir.
“Hayali olmayan kişi yaşayan ölü gibidir.”
“Başarmak iste, yeter ki!”

4-      Kendinize söz verin. Sorumluluk alarak kendinizle ilgili artık kendinizle bir şartname imzalayın. Bunu yaparken adım atmaktan korkmayın. Hedefinizi net ortaya koyun. Büyük hedef koyun, büyük balık yakalamaya çalışın. Emin olun onu yakalayacaksınız hedefinizin altında olsa bile çok daha iyi durum olan kendinize söz vermenin ve durmadan çalışmanın gücünü anlayacaksınız. İstediğinizde ikinci bile olsanız önemli değil. Sizin başarı kriteriniz kendinizi gerçekleştirmenin başarısıdır. Unutmayın hayatta sonuncu olupta birinciliğe yükselebilirsiniz. Herkese yer var unutmayın;

“Bir şeyi yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz. Yapmak istemezseniz de bir bahane bulursunuz” Jim Rohn
                O zaman taahhüdünüz kendime söz veriyorum. Şu saatlerde çalışacağım deyin. Bu saatlerde çalışmaya odaklanamasanız bile başka şeylerle ilgilenmeyin. Yavaş yavaş alışacaksınız.

“Bir şey yapmak istiyorsan gidip onu zorla almalısın.”
                “Her insan bir cevherdir, işlenildiğinde mücevher olur…” Mevlana
“Yenilince ümitsizliğe kapılma her başarısızlıkta bir zafer kapısı açılır.”
“Geçmişi değiştiremezsin ama gelecek halen avuçlarının içindedir.” Hugh White




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar