Bir İşi Başarmak İçin Garantili Taktikler

Aşağıda bir garantili ve para iadeli taktikler bulacaksınız. Para iade kısmı tabi ki şakaydı. Bedava olarak başarı getirmiş maddeleri sundum. Hedefim ne ben ne yapıyorum? Sorusunu kendinize sormalısınız. Hedefiniz net olmalıdır. Fazla sözü uzatmadan maddelere geçiyorum.

Bir İşi Başarmak İçin Garantili Taktikler

-         Bir işi yapmak için o işe ciddi eğilmek gerekir. Yani işin sonuna kadar yapmalı, problemlerde kaçmamalısınız.

-         O işe kendinizi mecbur bırakın. Mesela İngilizce öğrenmek gibi bir isteğiniz varsa bir yerde seminer vereceğinizi düşünün. Seminerin konusunu ve kaç kelime ne kadar olacağını belirleyin ve bunu kendinizi geliştirmek için bir amaç olarak belirleyin. Ya da Türkçe bir çevirmeniz gereken makale bulun. Bunu çevirebilecek kadar iyi olana kadar İngilizce çalışın.

-         Hedef yapın, yapmadıysanız işe hemen başlayın. Hedef yapmadıysanız büyük ihtimalle çok fazla yapmak istemiyorsunuz demektir. O zaman konuyu çalışmaya hemen başlayın!

-         Gelebilecek mevkiinizi hatırlayın ve hayal edin. Bu istediğiniz şey İngilizce öğrenmek bile olsa İngilizce öğrenmiş bir insanın fotoğrafını koyun veya İngilizce kursunun fotoğrafını alın ve onu bilgisayara veya duvara yapıştırın.

-         Kendinize müfredat çıkartın. Diyelim bir ders çalışmanız gerekiyor. Ancak bunun ile ilgili bir kaynak yoksa bir kursun verdiği dersleri veya internette bir kitabın verdiği konulara bakın. Bunları yazın ve ilk konudan son konuya kadar çalışın.

-         O işin eğitimini alın. Kendinizi o işi yapmak için yeterli motivasyonunuz yoksa eğitim seti veya kurs gibi bir yerde eğitime başlayın. Ancak kursa başlamadan önce her zaman önce biraz ön bilgi ve konu hakkında bilginiz olması iyidir. Çünkü bu durumda soracak farklı sorunlarınız olmuş olur ve bunların nasıl çözümleneceğini sorabilirsiniz. Eğer bir kurs eğitimi aldıysanız o zaman ileri seviye kurs düşünebilirsiniz

-         Kafanızı odaklayacak ve sakinleştirecek şeyler yapın. Slow müzik, keman, senfoni vs. tarzı şeyler kafanızı toparlamanıza yardımcı olabilir.

-         Bağımlılıktan uzak durun. Televizyon, bilgisayar oyunları, internette gereksiz sörf sizi konunuzdan uzaklaştırır. Bir kere bunlara bulaşmak bile saatlerinizi harcamanıza neden olur. Bize kalırsa bunlara hiç bulaşmamaya çalışın. Eğer bulaştıysanız da çabuk bir şekilde tekrar konunuza konsantre olup bırakın. Ya da dersinizi devamlı aklınıza getirin. Bu şekilde bağımlık yapan şeyler size rahatsızlık verecektir. Bir an yapma isteğiniz gelene kadar konunuzu aklınızdan çıkarmayın. Kendinizi rahatlığa bırakırsanız isteğiniz de geçer.

-         Olumlu düşünün. Yapacağınızı işte olumlu düşünmeye çalışın. Olumsuz düşünceler sizi yalnızca konudan uzaklaştırır. “Bu işi başaracağım ve başarıyorum” deyin.

-         Sakinleştirici içecekleri için, sağlıklı beslenin, stres ortamından uzaklaşın. Papatya çayı, yeşil çay sağlıklı içeceklerdir ve kontrollü içildiğinde size iyi gelir. Düzenli olarak da kahvaltı ve yemeğinizi ayarlayın. Unutmayın siz de bir zihin sporu yapıyorsunuz.

-         Zekâ açan oyunlar oynayın. Beyninizi zorlayın. Farklı şeyler yapmak size kafa açmada yardımcı olacaktır.

-         İşinizin veya öğrendiğinizi konunun farklı alternatifleri var mı buna bakın. Yaptığınız şeylerin daha günceli ve geliştirilebilir bir formu olup olmadığına bakın. Böylece yaptığınız konuyu ileri seviyede ne yapabileceğinizi görebilirsiniz.

-         Ayrıntılara takılmayın. Eğer odanız çok toplu değilse bunu kafaya takarak konunuzdan uzaklaşmayın. En çok yapılan hatalardan biridir çünkü yani başka şeylere odaklanmak kafanızı yorar ve sizi isteksizleştir. Aşırı mükemmelik konuyu yavaş işlemenize veya ufacık şeylerde bile takılı kalmanıza neden olur.

-         Yaptığınız işin para kazanma konusunda nasıl bir yol olacağına bakın. Eğer farklı şeyler öğrenmeye başladıysanız. Bu şeyler size para olarak da dönecektir. Dil öğrenmek, program öğrenmek, diksiyon vs. her şey size parasal olarak bulabileceğiniz bir alan yaratır. Bunları internetten gazeteden bakarak kendinizi geliştirmeye daha hızlı devam edebilirsiniz. Daha sonra bu işlere başvurun. Bu işler part-time işler olabilir.

-         Yapacağınız şeye coşku duyun. Vücudunuzu ve beyninizi yapacağınız konuya coşku duymaya çalışın. Bunu bu şeyi yapacağım için çok mutluyum. Kendimi daha ileriye götürmeye sağlayacak. Gelişimimi arttıracak ve daha rahat yaşam sürdürmemi sağlayacak sözlerini söyleyin. Coşku duyarken içinizde mutluluk elektriklenmesi gibi bir duygu olur. Tıpkı birini sevdiğimizde veya aşık olduğunuz yada adrenalin yaratan şeyler yaptığınızda içinizde oluşan hissiyat gibidir. 
-         Erken kalkın. Zamanınız yetmesi ve başka işlere de vaktinizin kalması için erken kalkmanız gereklidir.

-         Gerekirse iş değiştirin veya işe başvurun. Uzun yıllar aynı işte kalmak artık bazen gelişmenize engel olur.  Eğer daha iyi şartlar istiyorsanız bu yüzden iş değiştirmek uygun olabilir. Gerekirse gelişiminiz için yeterli maddi durumunuz varsa işten çıkıp daha iyi donanımlanıp başka işlere de başvurmak çözüm olabilir. Ancak kendinizi zor durumda bırakmamak adına bulunduğunuz işten feragat etmeden kendinizi geliştirip başka işe başvurmanız en uygunudur.


-          Son madde ise hemen harekete geçmektir. Eğer düşündüğünüz konuyu fazla kafanızda kurcalarsanız öylece yerinizde beklersiniz. Bu yüzden aklınıza gelen konuyu hemen başlayın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar