Olumlu Düşündürme Teknikleri

Olumlu düşündürme teknikleri şöyle çıktı. İngilizce öğrenmek istiyordum. Hayatta daha birçok istediğimiz şeyler de vardır. Sonra şunu fark ettim. En ufak bir bilgi bile bu işin motivasyonudur. Kıvılcımıdır. Basite indirgersek çok basittir. Ancak değer verirsek en ufak bir bilgi bile hazinedir. Hatta alfabede bir harf bile müthiş bir bilgidir. ( O zaman işte Hz. Ali'nin "Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." sözü ne kadar anlamlı oluyor.) 

Yaptığımız şeye değer verirsek, inanırsak, onu hayatımızda kullanacağımızı bilirsek, kullanmasak bile bizi daha anlamlı ve bilgili yaptığını bilirsek işte o zaman öğrenmek anlamlı olur. 

Olumlu düşündürme tekniği nedir?
Aslında çok basit en küçük şeye önem vermek ve sonrasına öğrenmeye izin vermektir.

Bu ne demek? Yani hayatta yaşamamızın tüm vücut organlarının yaptıkları önemli işlevlerin dışında en başta basit olarak nefes almaktır. Hayatımızda bizim için nefes almak çok basittir. Ancak bu basitlik vücuttaki hareketin öncüsüdür. Yani yapılacak olan en küçük hareketimizin diğerlerini tetiklemesidir. Ev temizleyeceksiniz en ufak işe başlarız ve devamı gelir. Eğer önem verirsek bu işin bize haz vereceğini bilirsek çok daha fazla efor veya hızlı bitiririz. Bu ilk bulunan bir şey değil tabi ki … “Başlamak bitirmenin yarısıdır.” , “Hayat küçük şeylerden oluşur. Eğer sen seversen büyük olurlar.” Veya Sır, Yüzde yüz düşünce gücü gibi sözler ve düşünceler de bunu ima ederler. Benim istediğim farkındalığınızı açmak.

Bir şeyi öğrenirken bir harfin bile faydası vardır. En ufak bir bilginin bile hayatınızı değiştirmeye başladığını biliyorsunuz. Mesela yabancı bir kelimeyi bir yerden öğrendiğiniz de bu hayatınızda başka bir alanda size tekrar faydası dokunacaktır. Buna sizde şaşıracaksınız. 

Anlamadığınızı sandığınız matematikteki en ufak bilgiler bütünü oluşturur. Zorluğu zihninizde yaratırız. Aslında çabaladığınız da çok büyük bilgi alabileceğinizi biliyorsunuz.

Einstein eğer beynimizin %17'sini kullanıyorsak 40 dil öğrenebiliriz demiştir! Evet, kaç yaşında olursanız olun, her şeyi yapabilirsiniz.

Bazen bir şeyleri öğrenmenin en iyi kaynağı Meraktır

Artık bilmediğiniz konuda internet sayesinde harika bir ansiklopedi var. Elinizde atomu parçalayacak bir güç var desek yanlış olmaz. 

Gerekli çabayı, gerekli fedakârlığı yaparak istediğinizi yaparsınız.

Unutmayın bilgi öğrendikçe çoğalarak devam eder. Çoğaldıkça zihin açılır. 


Teşekkürler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar