A Benim Akıllı Çobanım

Emekli olan profesör artık stresten uzak bir yere yerleşmek ister ve sakin bir kasabaya yerleşir.  Ancak bir sabah gürültüyle uyanır. Çıngırak sesleriyle koyunlarını otlatan çobanın buradan geçtiğini görür. Bu günlerce bu şekilde devam eder. Sabah çıngırak akşam çıngırak sesleri profesör artık çıldırmak üzeredir. Bu işi buradan geçme demekle olmayacağını bildiği için bir çare aramaya koyulmuş. Bir gün yine geçerken çobana;

“Merhaba çok iyi bir çobansın. Çok da güzel şarkılar söylüyorsun. Her sabah bu koyun sesleri ve doğal hava bana büyük bir keyif veriyor. Eğer her gün aynı saatte buradan geçersen kapının önünde şuraya senin için para bırakacağım.” Der.


Çoban bu teklife şaşırır. Hemen kabul eder ve sevinçle yoluna devam eder ve ederken düşünür “ben her gün buradan geçiyorum bir de üzerine para alacağım” der. Aradan birkaç gün geçer profesör durumunun artık iyi olmadığını ekonomik krizin kendisini de etkilediğini söyler ve artık daha az para bırakacağım der. Bu durum çobanın hoşuna gitmez tabi ki… Yine de içinden olsun der ve bu şekilde birkaç gün daha geçtikten sonra bakar ki profesör artık hiç para koymadığın görür ve çoban sinirlenir “Ona inat bir daha bu yoldan geçmeyeceğim” der. Bir daha o yoldan hiç geçmez.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar